Hi ha diversos mètodes que es poden utilitzar per a l’estudi dels papaions. Per a poder observar-les millor, fes fotos i prova d’identificar-les després, però no les matis!! Pensa que la seva vida té molt de sentit ara que has après tantes coses sobre elles!!!

1. La recerca directa de papallones nocturnes al seu hàbitat mitjançant una xarxa i un pot. Durant el dia també podem! Algunes estan actives els dies assoleiats, pensa que és més fàcil trobar-les a les plantes on s’alimenten o les fonts de nèctar i que pots trobar erugues amagades darrere una tija o fulles. A la nit, observar una font de llum segurament ens reportarà bones troballes.

2. Un llençol blanc i una font de llum, és un dels mètodes més senzills per veure les arnes.  El tipus de font de llum és important, mentre amb una bombeta normal es poden atraure unes poques espècies, les bombetes de vapor o de mercuri són molt més eficaços. Pots seure i veure les papallones volar, i podràs identificar-ne els grans trets de les famílies. Si les captures amb un pot de vidre podràs observar-les millor.

3. La trampa de llum és el mètode més eficaç i que ens permetrà tenir una mostra de bona part de la diversitat de papaions de la zona, és per això que les trampes de llum s’utilitzen com a mètode d’estudi.  Saps per què van a la llum?

Amb aquests mètodes podrem veure la diversitat de papaions que hi ha al nostre voltant, però per arribar a saber quina és l’espècie que tenim al davant necessitarem, a més de llibres i consultar la xarxa, el coneixement d’un expert.  Per això et pots apuntar a les jornades d’identificació o enviar la foto de la teva troballa a la nostra web, i intentarem resoldre’t el dubte.

Et presentam un recull d‘enllaços interessants per un papaionaire com tu.