Per arribar a saber que a les Balears tenim unes 1000 espècies de papaions, pots imaginar que hi ha molta feina al darrera, moltes hores de treball de camp i una gran paciència per a la rigorosa identificació.

Vols saber com ho fan els científics per descobrir noves espècies de papaions?  quina eruga correspon a cada papaió? són femelles o mascles? Vos apropam el món científic que hi ha al darrera:

nick al laboratori

-Es situa la trampa de llum a la localitat que volem estudiar.  Abans haurem hagut de mirar les condicions metereològiques, que no faci molt de vent, ni plogui, etc. La trampa es col·loca abans de solpost perquè a aquesta hora ja hi ha molts papaions que estan actius i no ens els volem perdre! S’encén la bombeta i a esperar!

– Al cap d’unes hores o al dia següent es va a mostrejar la trampa de llum.  Alerta que moltes vegades els papaions es queden pel terra, hem d’anar alerta per no trepitjar-los. Anam anotant les espècies conegudes al nostre quadern de camp. Les que no coneixem les podem ficar en un tub de vidre per observar-les amb més deteniment, amb un llibre per exemple.
Polillas punxades
– Els papaions especials, difícils d’identificar passen al laboratori per poder treballar amb ells amb instruments d’identificació com la lupa, la col·lecció entomològica, etc. Si el papaió no és a la nostra col·lecció ens tocarà fer una sessió d’acupuntura per incorporar-lo.

A disposició i rera el coneixement de l’expert, tenim llibres i webs per la identificació; i lupes que ens apropen la vista i fan créixer el papaió a dimensions que esgarrifen!

Per comprovar la identificació d’algunes papallones s’han d’observar els genitals al microscopi, com la imatge obtinguda per Martin Honey, del departament d’Entomologia del Museu Britànic d’Història Natural.

Coleophora sp valves Sa Roca 23 May 2000 MRH genitals

Drag <span class="spamp">&</span> Drop

Drag & Drop

PageLines is a drag & drop framework that allows you to completely customize your website with drag & drop.
Responsive <span class="spamp">&</span> Mobile

Responsive & Mobile

Built from the ground up to look great on mobile devices. PageLines utilizes an advanced responsive framework.
Tons of Addons

Tons of Addons

Load up your own sections, themes and plugins using PageLines' one of a kind extension marketplace.