Molts papaions passen totes les etapes de la vida en un mateix lloc, són els residents. Tot i així, els residents realitzen desplaçaments o migracions locals, dins un mateix territori, el que afavoreix la barreja genètica de diferents poblacions de l’espècie per a poder tenir una major variabilitat, que no és altra cosa que un avantatge perquè eleva la capacitat adaptativa.

Altres fan migracions Sud-Nord, que en el seu moment van estar motivades per una superpoblació, la manca de la planta nutrícia o les variacions del clima habitual, i que avui en dia han quedat establertes com a característica d’una o altra espècie. Les femelles tendeixen a desplaçar-se i cercar aliment suficient per a les erugues que sortiran de la seva posta i els mascles les seguiran per instint. Els papaions poden recórrer llargues distàncies aprofitant els corrents d’aire i arribar a llocs nous per l’espècie, que podran ser més favorables o no, depenent de la sort. Ho fan exemplars sols o formant grups, a vegades de milions d’individus, com és el cas del noctúid Autographa gamma,  un migrant molt comú, que arriba ben al Nord d’Europa i que és molt fàcil de veure volant de dia.

Del perquè i com realitzen aquests desplaçaments no se sap massa, molt menys que pel grup dels ocells, ja que han estat molt menys estudiats els Lepidòpters. Quin deu ser l’impuls? Com ho sap un individu o tota una població? Com s’orienten? En alguns casos, l’última generació de més al Nord torna cap al Sud… com ho saben que ho han de fer? Hi ha estudis que donen llum sobre algunes d’aquestes respostes, però no pas de totes. Ens queda molt per saber!

Drag <span class="spamp">&</span> Drop

Drag & Drop

PageLines is a drag & drop framework that allows you to completely customize your website with drag & drop.
Responsive <span class="spamp">&</span> Mobile

Responsive & Mobile

Built from the ground up to look great on mobile devices. PageLines utilizes an advanced responsive framework.
Tons of Addons

Tons of Addons

Load up your own sections, themes and plugins using PageLines' one of a kind extension marketplace.