L’eruga ha d’alimentar-se i crèixer, pel que té unes potents mandíbules que li permeten mastegar diferents parts de la planta, sobretot fulles, però també tiges, flors, fruits i arrels. Des del seu naixement pot incrementar el seu pes més de deu mil vegades! aper això va fent mudes, que no és altra cosa que canviar la seva pell per poder expandir-se: perd la pell que li ha quedat petita i torna a fabricar-se una altra més adient. Pot fer fins a 4 o 5 mudes i el tamany final és molt variable, depenent de cada espècie. Les hi ha de molt petitones i de sorprenentment grosses.

Per desplaçar-se té tres parells de potes ben curtetes situades als primers segments del cos, que en la fase adulta es convertiran en les sis llargues potes del tòrax;  i a més, presenta falses potes (que no tenen l’estructural d’una pota “vertadera”), que desapareixeran en la fase adulta.

La seva manera de caminar pot ser característica: els geomètrids, que són una família concreta de papaions, es mouen arquejant el cos, com si fos una mà que va fent pams, i per això se’ls anomena vulgarment erugues apamadores, acanadores o agrimensores.

La pigmentació adquireix diferents formes i dibuixos per passar desapercebudes o avisar als depredadors de la seva toxicitat; fins i tot algunes tenen pèls espinosos o estructures en forma de banyes que els serveixen de protecció i defensa. Alerta amb aquestes, millor no tocar-les!! Si no les molestem, no ens faran pas mal.

Finalment, quan l’eruga ha assolit una mida mínima i les condicions ambientals són propícies,  atura de menjar i cerca un lloc arrecerat per començar a tancar-se a la seva crisàlida per fer la gran transformació.

Drag <span class="spamp">&</span> Drop

Drag & Drop

PageLines is a drag & drop framework that allows you to completely customize your website with drag & drop.
Responsive <span class="spamp">&</span> Mobile

Responsive & Mobile

Built from the ground up to look great on mobile devices. PageLines utilizes an advanced responsive framework.
Tons of Addons

Tons of Addons

Load up your own sections, themes and plugins using PageLines' one of a kind extension marketplace.