Tenim una proposta a fer-vos: la 1ª Nit dels Papaions a Balears, un esdeveniment que té lloc a nivell europeu i també de país o fins i tot de comunitat autònoma, i que enguany per primera vegada ens agradaria que tingués lloc a les Balears. Les dates escollides volen coincidir amb les d’Andalusia, que se celebraran entre el 8 i el 10 d’octubre de 2021.

Com es pot participar? La forma estàndard seria posant una trampa a ca vostra o a un espai autoritzat (com, per exemple, un espai protegit que s’hi vulgui sumar), i identificant o fent fotos de tots els exemplars que hi caiguin. Com que no tothom té una trampa de llum, des del TAIB us podem facilitar alguna de les 3 que tenim disponibles.

També es pot participar registrant totes les papallones nocturnes que arriben a ca vostra, com les que van als llums de fora i que es posen sobre parets i demés, especialment per qui viviu a foravila. Podeu inclús penjar un llençol a fora i iluminar-lo de manera que n’augmenti la intensitat i sigui més atractiu pels papaions.

Altra possibilitat és que us uniu a alguna de les trampes que es posin en format obert al públic; de moment, us informem que la nit de divendres dia 8 i el matí de dissabte dia 9 d’octubre, podreu unir-vos al trampeig que tindrà lloc al PN de Llevant (prèvia inscripció). Altra possiblitat és al PN de s’Albufera le matí de diumenge 10 (inscripcions).

També hi haurà gent posant trampes a Manacor, Bunyola, Costitx i sa Dragonera. Esperem que s’uneixi més gent!

No importa si no sabeu identificar-les, basta fer fotos de tot el que veieu i després les identifiquem.

Així, qui vulgui participar hauria d’omplir aquesta fitxa de dades i fer-nos-la arribar omplerta a associaciotaib@gmail.com. Per l’apartat d’identificació d’espècies, teniu la opció de registrar-les si sabeu identificar-les i si no, feu-ne fotos i ens les envieu juntament amb la fitxa (amb les altres dades que sí podeu aportar).

També les podeu compartir a algun dels grups de facebook sobre insectes que hi ha a les illes etiquetant-nos per a que en tinguem constància @TAIB.Albufera: Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera. Inclús les podeu pujar al fòrum del GOB Mallorca dedicat als insectes, si us és més còmode.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres (associaciotaib@gmail.com o 635 530 539) per a que us deixem una trampa que queda o per a rebre més informació.

Share →